| Pletení | Rybář | Email šablony | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | EET Účtenky | Formuláře na PC | Omalovánky | FormOffice | Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | Domácí účto | DWN.cz | Recepty doma |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Jihočeské utopence


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:16.8.2010

Ingredience:

špekáčky 20 ks (2 kg)
cibule 8 - 10 ks
zelí kysané 05 kg;
nálev:
voda 0,5 l
ocet 0,5 l
kremž. hořčice 1 lžíce
plnotuč. hořčice 1 lžíce
grilovací koření 2 lžíce
pepř mletý 1 lžička
sůl 1 lžička

Popis:

Svaříme vodu s octem, přidáme všechny přísady, promícháme a 2 min. povaříme. Do 4 l sklenice klademe střídavě vrstvu zelí, cibule nakrájené na kolečka a oloupaných (není nutné - střívko změkne), podélně nakrojených špekáčků. Je lepší ještě do každého špekáčku vložit kolečko cibule. Přelijeme horkým nálevem. Po vychladnutí je možné konzumovat. Uložené v chladu se nekazí.


Jít na recept Jihočeské utopence >>