1,5 kg jablek
4 menší cibule
1 hrnek cukru
1 hrnek 8% octa
1 lžíčka grilovacího koření
1/2 lžíčky kari
1 stroužek česneku
1 lžíce sojové omáčky
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Jablka oloupeme, vykrojíme jadřince a jablka nakrájíme na kousky. Cibule oloupeme a rozčtvrtíme. Jablka a cibuli semeleme na masovém strojku, v kastrólu podlijeme směs trochou vody a vaříme na mírném ohni. Do rozvařené smesi přidáme cukr a necháme jej rozpustit, přidáme koření, utřený nebo rozdrcený česnek, ocet a povaříme do husta, dochutíme sojovou omáčkou, Horkou směs naplníme do skleniček a dobře uzavřeme. Používáme jako hořčici k masům a pod.