1 kg vykostěného králíka ( kuře, vepřové, dle chuti)
1 kg brambor
1 listové těsto
1 bujón ( slepičí)tak asi litr
1 vejce
1 větší cibule
sůl, pepř, majoránka
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Maso nakrájené na kostky osolíme, opepříme a osmahneme s cibulí ( větší hrnec, nejlépe použitelný i v troubě)
Osmahnuté maso zasypeme přiměreně majoránkou, podlijeme asi 1/4 litrem vývaru a dusíme 10 minut.
Poté nasypeme oškrábané a nakrájené brambory, majoránku a zalijeme zbytkem vývaru. Ale pouze po okraj brambor. Vaříme cca 45 minut, dokud brambory nezměknou a nezůstane vývaru jen na dně hrnce.
Vyválíme listové těsto a vytvoříme z něj poklici hrnce. Potřeme rozšlehaným vejcem a necháme v troubě zapéct tak, až je těsto do zlatova.(cca 20 minut).
Poté můžeme podávat