FitLinie - zhoubnout, zesílit, zdravě žít Hubněte a žijte zdravěji! Chtěli byste shodit pár kilo a vylepšit svou tělesnou zdatnost? Vyzkoušejte zdarma jedinečný software více informací >> |
Formix SE - formuláře na Vašem PC tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy více informací >> |
|
Recept na Íránská rýže
|
|
|
| |
Postup přípravy:kvalitní rýži (nejlépe basmati) důkladně propereme a pak namočíme na 3 hodiny do vlažné vody.
Po namočení (rýže poněkud nabobtná)ji znovu propláchneme a ve dvojnásobném množství dobře osolené vody přivedeme k varu, aby rýže ještě více nabobtnala a na povrchu změkla (nikoli však úplně). Pak rýži zcedíme, necháme okapat a vložíme ji do hrnce dobře vymaštěného jedlým olejem (olivový se moc nehodí)nebo máslem. Na povrch můžeme nalít trochu ve vodě spařeného šafránu, ale jen s minimem vody! dále na velmi mírném plameni necháme rýži dojít cca 30 až 40 min. Voda vsáklá do rýže při předchozím varu dokonale vsákne a rýže zůstane sypká. Ve spodní části se může vytvořit tenká krusta mírně spečené rýže, která zesklovatí či mírně zhnědne a tak je některými pokládána za zvláštní pochoutku. Nesmí se však připálit! Šafrán na povrchu je spíš jen pro barvu a na ozdobu.
Rýži lze podávat jako přílohu, nebo ji při poslední fázi smíchat s masem, zeleninou, prostě čímkoli. Jen je dobré nechat čistou rýži jak na povrchu, tak zejména na dně nádoby. Čistá rýže se připaluje mnohem méně než např. maso.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Íránská rýže, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/iranska-ryze">Recept: Íránská rýže</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Íránská rýže:
|