300 g roštěné (ale může být i hovězí / vepřové i kuřecí maso)
4 porce rýže
houby v octě (domáci
nebo kupované / ale musejí být!!!)
sýr tipu Eidam
koření dle chuti
olej
kečup
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Maso - nakrájené na proužky - předem naložíme do oblíbeného koření a prokapeme olejem... promícháme a necháme odležet (stačí i hodinu) * Dáme vařit rýži...
Maso zprudka osmahneme na pánvi, aby v něm zůstala šťáva a po cca 2 minutách zvolna dále smažíme na oleji. V případě potřeby můžeme podlít vodou (vývarem), ale až po několika minutách.
Když je maso před změknutím, podlijeme jej vodou v takovém množství, aby voda tvořila cca 1/3 obsahu pánve = abychom získali potřebné množství šťávy. Povaříme, můžeme i zahustit obvyklými způsoby - jíška, mouka, Solymyl... Obsah pánve závěrem zakápneme přiměřeným množstvím oblíbeného kečupu.
Servírování: Na talíř rozprostřeme horkou - právě uvařenou rýži - uprostřed rozprostřeme masovou směs a navrch dáme 2 plné lžíce odkapaných hub. Vše polijeme trochou šťávy a zasypeme nastrouhaným sýrem.