| Omalovánky | Formuláře na PC | Rybář | Pletení | Počítej Kalorie | Domácí účto | Recepty doma | EET Účtenky | Email šablony | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | FormOffice | DWN.cz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

HuMorousova roštěná


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:6.10.2014

Ingredience:

300 g roštěné (ale může být i hovězí / vepřové i kuřecí maso)
4 porce rýže
houby v octě (domáci
nebo kupované / ale musejí být!!!)
sýr tipu Eidam
koření dle chuti
olej
kečup

Popis:

Maso - nakrájené na proužky - předem naložíme do oblíbeného koření a prokapeme olejem... promícháme a necháme odležet (stačí i hodinu) * Dáme vařit rýži...

Maso zprudka osmahneme na pánvi, aby v něm zůstala šťáva a po cca 2 minutách zvolna dále smažíme na oleji. V případě potřeby můžeme podlít vodou (vývarem), ale až po několika minutách.

Když je maso před změknutím, podlijeme jej vodou v takovém množství, aby voda tvořila cca 1/3 obsahu pánve = abychom získali potřebné množství šťávy. Povaříme, můžeme i zahustit obvyklými způsoby - jíška, mouka, Solymyl... Obsah pánve závěrem zakápneme přiměřeným množstvím oblíbeného kečupu.

Servírování: Na talíř rozprostřeme horkou - právě uvařenou rýži - uprostřed rozprostřeme masovou směs a navrch dáme 2 plné lžíce odkapaných hub. Vše polijeme trochou šťávy a zasypeme nastrouhaným sýrem.

Konzumuje se vše současně!

Dobrou chuť přeje HuMorous :O)


Jít na recept HuMorousova roštěná >>