tvrdý sýr 250 g
šunkový salám 250 g
máslo na vymazání
vejce 4 ks
sůl
strouhanka na vysypání
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Patříte-li také mezi milovníky smaženého sýra, ale nesmíte smažené? Určitě vyzkoušejte tuto dobrůtku.
Sýr i salám nastrouháme na hrubém struhadle. Vajíčka důkladně rozšleháme a osolíme. Hrníčky vymažeme máslem a dobře vysypeme strouhankou.
Na dno šálků dáme vrstvu sýra, na ni salám, ten přelijeme 2,5 lžícemi rozšlehaného vejce, opět vrstvíme salám a nakonec sýr. Hrníčky naskládáme do vysokého pekáče ( pokud máme třeba jen dva hrnečky, tak do kastrůlku), zalijeme vroucí vodou,aby byly trochu potopené a dáme do maximálně rozpálené trouby a 25 minut zapékáme.
Podáváme s tatarkou a vařenými bramborami s máslem.