cukr krystal - hrneček
celé vejce - 2ks
olej - 1/2 hrnečku
mléko - hrneček
polohrubá mouka - 2 hrnečky
prášek do pečiva
tuk na vytření plechu
strouhanku na vysypání plechu
ovoce
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Cukr s vejci šleháme dokud není cukr pořádně rozmixovaný. Za stálého šlehání přidáváme olej, poté vlažné mléko. Mouku smíchanou s přáškem do pečiva pomalu přisypáváme k již smícháným ingrediencím a pomalu mixujeme. Těsto naleme na vymazaný a vysypaný plech strouhankou. Nakonec na těsto libovolně rozprostřeme jakékoliv ovoce podle chuti.
V elektrické troubě pečeme při 150°C. Pokud chceme vyzkoušet jestli je buchta hotova, zapíchneme do ní špejli a po vytažení by na špejli neměl zůstat ani kousek těsta.