- 8 hřebenatek
- 2 dcl mléka
- půlku lžičky mořské soli (a nebo dle své chuti či nechuti)
- čtvrtka lžičky černého pepře
- 2 lžíce másla, ale pozor, nakrájeného na kousky
- 1 lžíce mouky
- 10 dkg žampionů
- 5 lžic sherry na vaření
- 3 hrnky studených namačkaných brambor
- 1 lžíce petrželky
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Hřebenatky rozkrojíme napůl a přibližně 15minut je povaříme v mléce, které před vařením ochutíme solí a pepřem. Mléko scedíme, ale nevyléváme, ještě se bude hodit. Na pánvi rozpustíme jednu lžíci másla a pořádně v něm rozmícháme mouku. Za stálého míchání přidáváme mléko a mícháme tak dlouho, dokud nezískáme hladkou omáčku.
Do omáčky přidáme nakrájené žampiony, hřebenatky a sherry. Celou směs přemístíme do pekáče, navrch rozmístíme namačkané brambory, podrobíme zbývajícím máslíkem a půl hodinky zapékáme v troubě při teplotě 175°C, ale ani o stupínek méně či více.
Nakonec ozdobíme petrželkou a hostina může začít.