|
Recept na Hovězí roštěnky se znojemskou omáčkou
|
|
|
| |
Postup přípravy:Roštěnou očistíme, omyjeme a osušíme. Nakrájíme ji na plátky, které lehce osolíme a opepříme. V kastrolu nebo hlubším pánvi rozpálíme olej, plátky masa na něm z obou stran zprudka opečeme a vyjmeme.
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a na výpeku z masa osmažíme do zlatohněda. Zalijeme asi třetinou vývaru, vložíme zpět opečené plátky masa, přiklopíme poklicí a za občasného promíchání dusíme asi 60 minut doměkka. Podle potřeby podléváme trochou vývaru nebo vody.
Měkké maso opět vyjmeme. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a mírně osmahneme. Rozředíme vývarem, jíšku dobře rozmícháme a omáčku asi 15 minut povaříme.
Okurky nakrájíme na kolečka. Omáčku přecedíme přes hustý cedník, přidáme okurky a ještě společně provaříme. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Plátky masa rozdělíme na talíře a přidáme omáčku. Jako příloha je vhodná dušená rýže.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Hovězí roštěnky se znojemskou omáčkou, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/hovezi-rostenky-se-znojemskou-omackou">Recept: Hovězí roštěnky se znojemskou omáčkou</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Hovězí roštěnky se znojemskou omáčkou:
Recepty doma - PC kuchařka zdarma Snadné přidávání, vyhledávání a tisk receptů. Mnoho funkcí. Možnost získat přes 10000 receptů. Ultrarychlé vyhledávání, kalkulace cen receptů více informací >> |
Formix SE - formuláře na Vašem PC tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy více informací >> |
|