| FormOffice | Domácí účto | Snadné hubnutí | Recepty doma | EET Účtenky | Počítej Kalorie | Email šablony | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | Rybář | DWN.cz | Pletení | Omalovánky | Zbrojní průkaz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Hovězí roštěnky se znojemskou omáčkou


Doba přípravy:01:55
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:14.10.2016

Ingredience:

800 g hovězí roštěné
sůl
mletý černý pepř
3 lžíce oleje
2 cibule
1000 ml masového vývaru
50 g hladké mouky
80 g sterilovaných okurek

Popis:

Roštěnou očistíme, omyjeme a osušíme. Nakrájíme ji na plátky, které lehce osolíme a opepříme. V kastrolu nebo hlubším pánvi rozpálíme olej, plátky masa na něm z obou stran zprudka opečeme a vyjmeme.
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a na výpeku z masa osmažíme do zlatohněda. Zalijeme asi třetinou vývaru, vložíme zpět opečené plátky masa, přiklopíme poklicí a za občasného promíchání dusíme asi 60 minut doměkka. Podle potřeby podléváme trochou vývaru nebo vody.
Měkké maso opět vyjmeme. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a mírně osmahneme. Rozředíme vývarem, jíšku dobře rozmícháme a omáčku asi 15 minut povaříme.
Okurky nakrájíme na kolečka. Omáčku přecedíme přes hustý cedník, přidáme okurky a ještě společně provaříme. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Plátky masa rozdělíme na talíře a přidáme omáčku. Jako příloha je vhodná dušená rýže.


Jít na recept Hovězí roštěnky se znojemskou omáčkou >>