500 g zadního hovězího masa,
1 větší cibule
200g slaniny
1 dcl červeného vína
máslo a mouka na jíšku
trocha oleje
10 jalovčinek
směs Staročeské koření
vývar na podlévání
sůl a pepř
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme s trochou oleje. Přidáme cibuli kterou osmažíme do zlatova. Založíme maso, opečeme ze všech stran a poté podlijeme vývarem. Přidáme najemno drcené jalovčinky a dusíme, až maso změkne. Maso vyjmeme, výpek podlijeme, zahustíme jíškou, přidáme víno a dobře provaříme. Na oleji zpěníme trochu Staročeského koření, špetku pepře a přidáme do omáčky. Dochutíme pepřem a solí. Maso, které jsme nakrájeli na plátky vložíme do omáčky a necháme prohřát.