|
Recept na Hovězí po burgunsku
|
|
|
| |
Postup přípravy:Maso nakrájíme na kosky a obalíme v hladké a osolené mouce,bílou cibulku nakrájíme na jemno a anglickou slaninu a šunku nasekáme na drobno.
Brambory očistíme pod vodou,ale neloupeme¬!
Červenou cibuli a česnek zbavíme slupky.
Žampiony oloupeme.
Víno si přelijeme do sklenice.
V hrnci si rozpálíme olej a osmažíme na něm maso do zlatova,pak maso vyndáme na
talíř.Do hrnce se zbytkem oleje dáme bílou cibuli a smažíme do zlatova,potom
přidáme slaninu a šunku-drobet vypečeme.
Na tento základ vložíme do hrnce maso,červenou cibuli,česnek a žampiony,vše podlijeme polovinou červeného vína a necháme dusit,kontrolujeme aby se nám maso nepřichytlo.Podle potřeby přidáváme vodu.
Dolijeme zbytek vína,přidáme pepř a drcený kmín,dle chuti.
Když máme maso měkké,přidáme brambory v celku!,dovaříme je do měkka.
Podáváme:
Jako příloha se dává polentová kaše----Která se u nás těžko kupuje!!!!!
Náhrada za polentu:bílý chleba,tmavý chleba.
Dobrou chuť
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Hovězí po burgunsku, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/hovezi-po-burgunsku">Recept: Hovězí po burgunsku</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Hovězí po burgunsku:
|