| Pletení | Hromadné emaily | Omalovánky | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | Rybář | Recepty doma | Počítej Kalorie | DWN.cz | Email šablony | Domácí účto | FormOffice | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | Formuláře na PC |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Hovězí po burgunsku


Doba přípravy:02:30
Počet porcí:6
Autor:
Přidáno/změněno:16.3.2014

Ingredience:

1kg-hovězího masa zadního
4-bílé cibule
6-stroušků česneku
6-malých červených cibulí
10-malých žampionů
10-malých nových brambor
0,1kg-anglické slaniny
0,1kg-šunky
0,25l-červeného vína-polosladké
hladkou mouku
sůl,pepř,drcený kmín

Popis:

Maso nakrájíme na kosky a obalíme v hladké a osolené mouce,bílou cibulku nakrájíme na jemno a anglickou slaninu a šunku nasekáme na drobno.
Brambory očistíme pod vodou,ale neloupeme¬!
Červenou cibuli a česnek zbavíme slupky.
Žampiony oloupeme.
Víno si přelijeme do sklenice.
V hrnci si rozpálíme olej a osmažíme na něm maso do zlatova,pak maso vyndáme na
talíř.Do hrnce se zbytkem oleje dáme bílou cibuli a smažíme do zlatova,potom
přidáme slaninu a šunku-drobet vypečeme.
Na tento základ vložíme do hrnce maso,červenou cibuli,česnek a žampiony,vše podlijeme polovinou červeného vína a necháme dusit,kontrolujeme aby se nám maso nepřichytlo.Podle potřeby přidáváme vodu.
Dolijeme zbytek vína,přidáme pepř a drcený kmín,dle chuti.
Když máme maso měkké,přidáme brambory v celku!,dovaříme je do měkka.
Podáváme:
Jako příloha se dává polentová kaše----Která se u nás těžko kupuje!!!!!
Náhrada za polentu:bílý chleba,tmavý chleba.


Dobrou chuť


Jít na recept Hovězí po burgunsku >>