8 dkg slaniny,
1 velká cibule nebo dvě menší,
1/2 kg zadního hovězího,
2 lžíce hladké mouky,
2 lžíce hořčice,
1 nožička párku,
3 sterilované okurky,
2 natvrdo vařená vejce,
sůl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Na kostičky nakrájenou slaninu rozpustíme. Nahrubo nakrájenou cibuli necháme na slanině zesklovatět. Hovězí nakrájíme na kostky (cca 3x3cm), mírně osolíme a necháme vysmahnout. Před ukončením vysmahnutí zaprášíme moukou a promícháme spolu se dvěma lžícemi hořčice. Zalijeme horkou vodou jen tolik, aby bylo maso potopené a dusíme. Až je maso téměř měkké, přidáme nakrájený párek, okurky a vejce. V hrnku rozkvedláme trochu hladké mouky ve vodě (cca 1/2 litru). Zalijeme a povaříme.
Podáváme s rýží nebo s knedlíkem.
Dobrou chuť.