| Domácí účto | EET Účtenky | Omalovánky | DWN.cz | Pletení | Formuláře na PC | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | Formuláře ZDARMA | Recepty doma | FormOffice | Email šablony | Rybář | Počítej Kalorie | Hromadné emaily |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Hovězí na způsob španěl. ptáčka


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:15.4.2014

Ingredience:

8 dkg slaniny,
1 velká cibule nebo dvě menší,
1/2 kg zadního hovězího,
2 lžíce hladké mouky,
2 lžíce hořčice,
1 nožička párku,
3 sterilované okurky,
2 natvrdo vařená vejce,
sůl

Popis:

Na kostičky nakrájenou slaninu rozpustíme. Nahrubo nakrájenou cibuli necháme na slanině zesklovatět. Hovězí nakrájíme na kostky (cca 3x3cm), mírně osolíme a necháme vysmahnout. Před ukončením vysmahnutí zaprášíme moukou a promícháme spolu se dvěma lžícemi hořčice. Zalijeme horkou vodou jen tolik, aby bylo maso potopené a dusíme. Až je maso téměř měkké, přidáme nakrájený párek, okurky a vejce. V hrnku rozkvedláme trochu hladké mouky ve vodě (cca 1/2 litru). Zalijeme a povaříme.
Podáváme s rýží nebo s knedlíkem.
Dobrou chuť.


Jít na recept Hovězí na způsob španěl. ptáčka >>