|
Recept na Hovězí maso s olivami
|
|
|
| |
Postup přípravy:1.Maso nakrájíme na malé kousky 2x2 až 3x3 cm.Bůček nakrájíme na tenké plátky a 3-4 minuty jej smežíme na jedné polévkové lžíci olivového oleje,vyjmeme necháme okapat a oschnout.
2.Polovinu nakrájeného hovězího masanecháme na rozpáleném oleji opéci do růžova.Vyjmeme necháme okapat a dáme do tepla.Na tomtéž tuku opečeme druhou polovinu masa rovněž do růžova,přidáme maso opečené před tím,zaprášíme moukou,přidáme cibuli nakrájenou na kolečka a ještě chvíli smažíme,až začne cibule hnědnout.Přilijeme víno a přidáme bůček.
3.Rajčata opaříme,oloupeme a zbavíme jadérek,nakrájíme na malé kousky a přidáme k masu.Osolíme,opepříme,stáhneme plamen a pod pokličkou 1 hodinu dusíme,
4.Olivy vypeckujeme,přidáme k masu a přisypeme nasekaný tymián.Dusíme ještě 15 minut.podle potřeby poléváme vodou.
5.Podáváme velmi horké,posypané zelenou petrželkou.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Hovězí maso s olivami, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/hovezi-maso-s-olivami">Recept: Hovězí maso s olivami</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Hovězí maso s olivami:
|