| EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | Omalovánky | Pletení | DWN.cz | Formuláře na PC | Domácí účto | Recepty doma | FormOffice | Snadné hubnutí | Zbrojní průkaz | Email šablony | Hromadné emaily | Rybář | Počítej Kalorie |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Hovězí maso s olivami


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:2.12.2014

Ingredience:

800g hověziho maso na pečení
100g uzeného bůčku
1 cibule
4 stroužky česneku
250g rajčat
100g oliv zelených a 100g oliv černých
1/2 svazku zelené petrželky
1 větvička tymiánu
250 ml bílého přírodního vína
5 polévkových lžic olivového oleje
súl.pepř
1 polévková lžíce mouky
jako přílohu podávámé pečivo
ale i rýži
brambor dle chuti.

Popis:

1.Maso nakrájíme na malé kousky 2x2 až 3x3 cm.Bůček nakrájíme na tenké plátky a 3-4 minuty jej smežíme na jedné polévkové lžíci olivového oleje,vyjmeme necháme okapat a oschnout.

2.Polovinu nakrájeného hovězího masanecháme na rozpáleném oleji opéci do růžova.Vyjmeme necháme okapat a dáme do tepla.Na tomtéž tuku opečeme druhou polovinu masa rovněž do růžova,přidáme maso opečené před tím,zaprášíme moukou,přidáme cibuli nakrájenou na kolečka a ještě chvíli smažíme,až začne cibule hnědnout.Přilijeme víno a přidáme bůček.

3.Rajčata opaříme,oloupeme a zbavíme jadérek,nakrájíme na malé kousky a přidáme k masu.Osolíme,opepříme,stáhneme plamen a pod pokličkou 1 hodinu dusíme,

4.Olivy vypeckujeme,přidáme k masu a přisypeme nasekaný tymián.Dusíme ještě 15 minut.podle potřeby poléváme vodou.

5.Podáváme velmi horké,posypané zelenou petrželkou.


Jít na recept Hovězí maso s olivami >>