1 kg hovězího masa
200 g žampiónů
100 g bůčku
3 lžíce oleje
1 kostka MAGGI Bylinky bazalka a tymián
1 cibule
1/2 lžičky sůl
1 lžička hořčice
1 špetka pepře
125 ml MAGGI Zlatého hovězího bujónu
125 ml smetany
1 lžíce solamylu
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Maso rozklepeme na rovnoměrný plát.
Žampióny očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Bůček nakrájíme na kostičky a necháme vyškvařit na škvarky. Přidáme lžíci rostlinného oleje, žampióny, 3 minuty smažíme a poté odstavíme.
Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme, smícháme s kostkou MAGGI Bylinky bazalka a tymián, solí, hořčicí, pepřem a jednou lžící oleje.
Po celém povrchu směs masa rovnoměrne rozetřeme.
Dále poklademe 3/4 žampionové nádivky. Maso srolujeme a převážeme bavlněnou nití. Roládu osmažíme ze všech stran na zbývajícim rostlinném oleji. Přidáme MAGGI Zlatý hovězí vývar a dusíme pod pokličkou 75 minut.
Přidáme zbývající žampióny, solamyl smíchaný se smetanou a povaříme ještě 5 min.