čerstvě nasbírané houby očistíme a nakrájíme na kostky velikosti 1 až 2 cm. V kastrůlku rozpustíme trochu másla, vložíme houby, mírně osolíme a podlijeme malým množstvím vody (3-4 polévkové lžíce). Za stálého míchání vydusíme veškerou vodu, kterou houby pustí. Ke konci dušení přidáme trochu tlučeného kmínu.
Vydušené houby rozdělíme do zapékacích misek (na jednu porci max. 2 polévkové lžíce dušených hub.) Bohatě zasypeme jemně strouhaným tvrdým sýrem (nešetřete... množství sýra by mělo být větší, než množství hub) a nakonec přelijeme několika lžícemi rozšlehané kysané smetany.
Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme tak dlouho, až se na pokraji misek začne sýr napalovat a hnědnout.
Podáváme přímo z trouby s čerstvým chlebem.
Pro milovníky hub je to chuťová, ale i kalorická bomba.