Koření na 0,7l sklenici:
1 bobkový list
2 kuličky nového koření
4 kuličky černého pepře
špetka tymiánu
1 jalovčinka
1/2 lžičky hořčičného semene
5 kuliček koriandru
Nálev:
1 litr vody
250-300 ml 8%octa
8 kostek cukru
2 lžičky soli
2 g kyseliny sorbové
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Dobře očištěné houby (Líha svazčitá) nakrájíme a blanšírujeme ve větším množství osolené vody - 5 minut při varu. Potom houby vylovíme cedníkem a rychle propláchneme studenou vodou. Studené vkládáme do sklenic 0,7 l, ve kterých máme nadávkované koření, můžeme proložit cibulí na kolečka nakrájenou i kořenovou zeleninou.Plníme do 2/3 objemu,zalejeme nálevem, zavíčkujeme a sterilizujeme 30 minut na 95 st.C