čersvé houby/množstvý podle velikosti/
9 kuliček nového koření
2-3ks hřebíčku
4-6ks bobkovýho listu
1 cibule
čerstvá mrkev /kdo jak má rád/
cibule
1l vody
3-4dcl octa
6 kostek cukru nebo 4 velké lžíce
strouhanku,vejce,hl.mouku na obalení hub.
olej na osmažení hub.
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Houby nakrájíme na silné plátky.Vše obalíme v klasickém trojobalu a osmažíme.Nesolit!
Pak si uděláme nálev. :Svaříme vodu,ocet,cukr,cibuly a koření a necháme vystydnout.Tak,aby byl nálev jen teplý.Do flašek naskládáme osmažené houby.Pokud někdo rád cibuli a mrkev tak to může proložit a pak zalít nálevem.Pečenáče je možno konzumovat už po 24hodinách.