chleba plátky
kremžská hořčice 2 lžíce
žampiony 300 g
kysaná smetana 5 lžic
česnekové máslo 1 kelímek
na ozdobu:
pažitka nebo jarní cibulka 1 svazek
kysaná smetana 2 lžičky
podle chuti:
sůl
mletý černý pepř
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Chleby opečeme a namažeme máslem.
Na oheň postavíme pánev, rozpálíme a přidáme 2 lžíce másla. Až začne prskat, přidáme houby a zprudka je osmahneme. Stáhneme plamen a za občasného míchámí je dusíme doměkka.
Promícháme hořčici s trochou soli a pepře a spolu se smetanou přidáme k houbám. Vše promícháme a mažeme na toasty.
Ozdobíme sekanou pažitkou nebo jarní cibulkou. Každý toast můžeme ještě ozdobit kopečkem smetany.