1/2 kg skopového nebo vepřového masa
1 cibule
2 žemle namočená v mléce
10 dkg másla
strouhanka
hřebíček
nové koření
muškátový květ
bobkový list
citronová kůra
sardelová pasta
zelená petrželová nať
česnek
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
1/2 kg masa (nejlépe skopového nebo vepřového) dusíme na kousku másla s 1 cibulí, do které vtlačíme 6 hřebíčky, 4 nové koření, přidáme bobkový list, kousek citronové kůry a zelenou petržel. Podlejeme vodou a dusíme hodně do měkka. Pak vyndáme koření a maso jemně umeleme s 2 máčenými žemlemi. Přidáme trochu květu a utřeného česneku a hodně sardelového másla. Můžeme dle potřeby přidat i trochu strouhané housky. Kousky obalíme ve strouhané housce (jemně prosáté), dáme do lastur a zapečeme v troubě. Zdobíme zelenou petrželí. K tomu podáváme krájenou veku.