1 hlávka zelí-střední
1 cibule
ocet
voda
asi 1/4 l mléka
hladká mouka na zahuštění do mléka
sůl
kmín
1 šlehačka
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Zelí nastrouháme nebo nakrájíme na jemné řezance,dáme do hrnce, podlijeme vodou (asi polovina zelí, aby byla ponořená)a dusíme do měkka. Pokud se voda vydusí a zelí ještě není hotové tak opět podlít vodou. Jak je zelí měkké, zalijeme mlékem s hladkou moukou, aby to bylo jako omáčka. Povaříme a přidáme šlehačku. Nakonec dáme na olej zpěnit cibulku a s trochou octa povaříme.
Necháme vychladit,pak přidáme do zelí a zamícháme.
S pečeným vepřovým pleckem nebo i krkovičkou a knedlíkem je to senzační.