| FormOffice | EET Účtenky | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | Email šablony | Rybář | Omalovánky | Zbrojní průkaz | Formuláře ZDARMA | Pletení | Hromadné emaily | Recepty doma | Domácí účto | DWN.cz | Počítej Kalorie |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Hlávkové zelí na omáčku


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:5.11.2014

Ingredience:

1 hlávka zelí-střední
1 cibule
ocet
voda
asi 1/4 l mléka
hladká mouka na zahuštění do mléka
sůl
kmín
1 šlehačka

Popis:

Zelí nastrouháme nebo nakrájíme na jemné řezance,dáme do hrnce, podlijeme vodou (asi polovina zelí, aby byla ponořená)a dusíme do měkka. Pokud se voda vydusí a zelí ještě není hotové tak opět podlít vodou. Jak je zelí měkké, zalijeme mlékem s hladkou moukou, aby to bylo jako omáčka. Povaříme a přidáme šlehačku. Nakonec dáme na olej zpěnit cibulku a s trochou octa povaříme.
Necháme vychladit,pak přidáme do zelí a zamícháme.
S pečeným vepřovým pleckem nebo i krkovičkou a knedlíkem je to senzační.


Jít na recept Hlávkové zelí na omáčku >>