|
Recept na Heče-peče
|
|
|
| |
Postup přípravy:Na vále zpracujeme 56 dkg práškového cukru, 28 dkg strouhaných vlašských ořechů a 11 dkg tužších švestkových povidel. Přidáme šťávu z 1 citronu a okořeníme strouhanou kůrou z jeho půlky. Správnou hustotu hmoty regulujeme množstvím ořechů. Výslednou "cihlu těsta" vyválíme na poměrně dost vysoký plát, který nakrájíme na proužky. Polijeme citronovou polevou (cukr, vřelá voda a citronová šťáva) a po částečném ztuhnutí je vytvarujeme do podkoviček. Dáme na pečící papír sušit do trouby, sice předem vyhřáté, ale nyní již vypnuté. Může se nechat osušit i při pokojové teplotě, což trvá pochopitelně podstatně déle. Je to vláčné, nepřeslazené, nepečené cukroví, které svou chutí připomíná ovoce - prostě Heče Peče. Patří mezi první sladkosti, které z talířků zmizí a zatím nikoho nezklamaly. Z této dávky dostaneme cca 35 ks.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Heče-peče, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/hece-pece">Recept: Heče-peče</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Heče-peče:
Formix SE - formuláře na Vašem PC tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy více informací >> |
Rybář - elektronický rybářský záznamík Evidence a plánování rybářských výprav včetně úlovků a jejich fotografií. Integrovaný atlas ryb a seznam revírů. Pomůcka moderního rybáře. více informací >> |
|