| Email šablony | Domácí účto | Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA | Snadné hubnutí | Recepty doma | Omalovánky | Rybář | Hromadné emaily | Zbrojní průkaz | FormOffice | EET Účtenky | Formuláře na PC | DWN.cz | Pletení |
|
| ||||||||
Heče-peče | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: práškový cukr | ||||||||
Popis: Na vále zpracujeme 56 dkg práškového cukru, 28 dkg strouhaných vlašských ořechů a 11 dkg tužších švestkových povidel. Přidáme šťávu z 1 citronu a okořeníme strouhanou kůrou z jeho půlky. Správnou hustotu hmoty regulujeme množstvím ořechů. Výslednou "cihlu těsta" vyválíme na poměrně dost vysoký plát, který nakrájíme na proužky. Polijeme citronovou polevou (cukr, vřelá voda a citronová šťáva) a po částečném ztuhnutí je vytvarujeme do podkoviček. Dáme na pečící papír sušit do trouby, sice předem vyhřáté, ale nyní již vypnuté. Může se nechat osušit i při pokojové teplotě, což trvá pochopitelně podstatně déle. Je to vláčné, nepřeslazené, nepečené cukroví, které svou chutí připomíná ovoce - prostě Heče Peče. Patří mezi první sladkosti, které z talířků zmizí a zatím nikoho nezklamaly. Z této dávky dostaneme cca 35 ks. |