750 g zemiakov
250 g hladkej múky
soľ,
300 g kyslej kapusty
1 PL masti
50 g údenej slaninky
200 g údenej klobásky
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Zemiaky očistíme a na jemnom strúhadle postrúhame, osolíme, pridáme múku a všetko spolu dobre premiešame na primerane tuhé cesto. Do vriacej, osolenej vody hádžeme s doštičky pomocou noža halušky. Keď vyplávajú na povrch, dierkovanou vareškou ich vyberieme a pripravíme na ďalšiu úpravu.
Úprava:
Na drobno pokrájanú klobásku a slaninku opražíme na masti,kyslú kapustu pokrájame, osolíme a udusíme na predpraženej klobáske so slaninkou do mäkka. Do takto pripravenej kapusty vložíme uvarené ghalušky a krátko podusíme.