| Rybář | DWN.cz | Formuláře na PC | FormOffice | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | Recepty doma | Email šablony | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | Domácí účto | Omalovánky | Pletení | Počítej Kalorie | Hromadné emaily |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Halušky se zelím a klobásou


Doba přípravy:01:10
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:26.3.2014

Ingredience:

750 g zemiakov
250 g hladkej múky
soľ,
300 g kyslej kapusty
1 PL masti
50 g údenej slaninky
200 g údenej klobásky

Popis:

Zemiaky očistíme a na jemnom strúhadle postrúhame, osolíme, pridáme múku a všetko spolu dobre premiešame na primerane tuhé cesto. Do vriacej, osolenej vody hádžeme s doštičky pomocou noža halušky. Keď vyplávajú na povrch, dierkovanou vareškou ich vyberieme a pripravíme na ďalšiu úpravu.
Úprava:
Na drobno pokrájanú klobásku a slaninku opražíme na masti,kyslú kapustu pokrájame, osolíme a udusíme na predpraženej klobáske so slaninkou do mäkka. Do takto pripravenej kapusty vložíme uvarené ghalušky a krátko podusíme.


Jít na recept Halušky se zelím a klobásou >>