Rybky očistíme-nechámeme jim hlavy a ploutve-pokud chceme,ale můžeme se hlav i ploutví zbavit),mírně je osolíme a necháme 30 minut odležet.
Rybky osušímeme papírovými ubrousky,obalíme v mouce,rozšlehaných vejcích a strouhance.Strouhanku lehce přitlačíme a klademe je do vyšší vrstvy rozpáleného oleje.Po osmažení odstraníme přebytečný tuk papírovými ubrousky.
Podávají se pokapané máslem a zdobené dílky citronu.
Příloha:
nové brambory nebo zeleninová obloha.Lze je podávat s nastrouhaným křenem,tatarskou omáčkou a slaným bílým pečivem.
grundle
Koupila jsem ančovičky celé mražené. Musí se nějak vykuchat?
Napsal: Renata dne 21.12.2010 10:11:08
Grundle-recept na malé rybky
Na dovolené v Bulharsku jsem chodila každý večer mlsat grundle.Nikde v Chorvatsku tuto specialitu neprodávají,možná v některé restauraci,ale venku opravdu ne.Malé rybky obalují prodejci v mouce a smaží ve vyšší vrstvě oleje.Po usmažení je osolí a prodávají v plasovém kejímku.Je to lahoda a každý den jsem se tešila na Grúúúúúúndle.
Napsal: Eva Gondeková dne 17.7.2010 16:07:57
grundle
moc dobre..
Napsal: petra sudkova dne 24.8.2009 17:30:48
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Grundle-recept na malé rybky: