krevety (menší jsou lepší)
slanina
česnek
máslo
sojová omáčka
sůl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Krevety omyjeme, vyloupeme z krunýřů a očistíme. Z plátků slaniny (tenkých) odkrojíme kůži. Každou krevetu ovineme plátkem slaniny a potom v polovině propíchneme párátkem. Jednak tím připevníme slaninu a jednak nám potom nepropadávají roštem grilu. Česnek podle chuti jemně utřeme. Doporučuji alespoň jednu střední hlavičku na jednu kostku másla. Máslo rozpustíme na mírném ohni a potom do něj vmícháme rozetřený česnek a sůl podle chuti. Lze také použít místo másla sojovou omáčku ale nedávat sůl. Krevety grilujeme do zlata, což znamená asi 3-5 minut na hodně rozpáleném grilu. Podáváme ihned. V česnekovém másle (sojové omáčce s česnekem nebo feferonkou)si je máčí každý jedlík sám (Párátka jsou opět výhodou :).