| DWN.cz | Snadné hubnutí | Rybář | Formuláře ZDARMA | Pletení | Omalovánky | Hromadné emaily | FormOffice | Zbrojní průkaz | Email šablony | EET Účtenky | Počítej Kalorie | Domácí účto | Formuláře na PC | Recepty doma |
|
| ||||||||
Grilované krevety | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: krevety (menší jsou lepší) | ||||||||
Popis: Krevety omyjeme, vyloupeme z krunýřů a očistíme. Z plátků slaniny (tenkých) odkrojíme kůži. Každou krevetu ovineme plátkem slaniny a potom v polovině propíchneme párátkem. Jednak tím připevníme slaninu a jednak nám potom nepropadávají roštem grilu. Česnek podle chuti jemně utřeme. Doporučuji alespoň jednu střední hlavičku na jednu kostku másla. Máslo rozpustíme na mírném ohni a potom do něj vmícháme rozetřený česnek a sůl podle chuti. Lze také použít místo másla sojovou omáčku ale nedávat sůl. Krevety grilujeme do zlata, což znamená asi 3-5 minut na hodně rozpáleném grilu. Podáváme ihned. V česnekovém másle (sojové omáčce s česnekem nebo feferonkou)si je máčí každý jedlík sám (Párátka jsou opět výhodou :). |