| Rybář | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | DWN.cz | Formuláře na PC | Email šablony | Počítej Kalorie | Pletení | Domácí účto | Recepty doma | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | Omalovánky | FormOffice |
|
| ||||||||
Grilované krevety | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: krevety (menší jsou lepší) | ||||||||
Popis: Krevety omyjeme, vyloupeme z krunýřů a očistíme. Z plátků slaniny (tenkých) odkrojíme kůži. Každou krevetu ovineme plátkem slaniny a potom v polovině propíchneme párátkem. Jednak tím připevníme slaninu a jednak nám potom nepropadávají roštem grilu. Česnek podle chuti jemně utřeme. Doporučuji alespoň jednu střední hlavičku na jednu kostku másla. Máslo rozpustíme na mírném ohni a potom do něj vmícháme rozetřený česnek a sůl podle chuti. Lze také použít místo másla sojovou omáčku ale nedávat sůl. Krevety grilujeme do zlata, což znamená asi 3-5 minut na hodně rozpáleném grilu. Podáváme ihned. V česnekovém másle (sojové omáčce s česnekem nebo feferonkou)si je máčí každý jedlík sám (Párátka jsou opět výhodou :). |