| Recepty doma | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | Omalovánky | EET Účtenky | Pletení | Snadné hubnutí | Email šablony | Formuláře na PC | Počítej Kalorie | FormOffice | Zbrojní průkaz | Domácí účto | DWN.cz | Rybář |
kliknutím přejdete na úvodní stranu  
Nejhledanější recepty na:
kureci 19.3 hovezi chleb koreni hru cesnek med oleje syr krem testo ...>>
Hlavní databáze receptů         Dokážete poradit začátečníkům? Kontakty
   Databáze receptů > Tepelně úpravená jídla > Zapečené a pečené pokrmy Přihlášení registrovaného uživatele Registrace nového uživatele Přidat nový recept Zobrazit mnou zobrazené recepty
tipdne16.png TIP DNE

Recepty doma 4.24 FREE

smallimg Zdarma stáhnout progam Recepty doma
6030 kB
Elektronická kuchařská kniha se spoustou receptů, snadnou možností vyhledávání a tisku.
Nyní také pro OS Android
tecka Více informací

img/kat16.png Kategorie receptů

email16.png Recepty na email
Zasílat zdarma upozornění o nových receptech na Váš email:


email16.png Ostaní
addfav.jpg Přidat do oblíbených
home.jpg Nastav jako homepage
mail Napište nám

Varime Recepty.cz RSS - Nové a aktualizované recepty RSS - Aktuality
Varime Recepty.cz RSS - Nejsledovanější recepty RSS - Top 10

recept Doporučujeme


recepty Reklama
Formix, 13kB


Varime Recepty.cz A B C Č D E F G H CH I J K L M N O P R Ř S Š T U V W X Y Z Ž 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0
reklama
SendMails - hromadné rozesílání emilů
Pokud potřebujete oslovit najednou všechny své zákazníky, uživatele, nebo přátele. Snadný import adres z databáze, webu či vlastního adresáře. tecka více informací>>
HomePack3000 - programy na doma
Domácí účetnictví; Evidence knih,kazet,DVD apod; Bytový architekt; Malý sklad. Jednoduchý systém programů, použitelných ve Vaší domácnosti. tecka více informací >>

Recept na Francouzské brambory podle Františka

soft_detail_big.jpg
Doba přípravy: 01:30
Počet porcí: 6
Autor:
Zobrazeno/týden: 2865x / 4x
Přidáno/změněno: 21.6.2009
Kategorie: - Tepelně úpravená jídla - Zapečené a pečené pokrmy
- Zelenina - Brambory

Inredience:

větší brambory 1,5 kg
4 větší cibule
měkký salám nebo uzené (rolka,plec)cca 30 dkg
plátkový sýr eidam 20 dkg
4 vejce
1 dcl mléka
100 g máslo nebo rama
sůl,pepř
kmín



Hodnoceni: hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
(kliknutím ohodnotíte recept)

Postup přípravy:

Oloupané brambory nakrájíme na silnější plátky, cibuli na kolečka, salám nebo uzenou rolku necháme nakrájet na tenší plátky. Středně velký pekáč vymažeme částí másla, zbytek másla nakrájíme na slabé plátky. Na dno pekáčku poklademe vrstvu brambor, nakrájených na plátky, osolíme, opepříme a okmínujeme. Na tuto vrstvu položíme několik kousků másla nebo Ramy a pokryjeme vrstvou cibule, rovněž nakrájené na slabší kolečka, cibuli pokryjeme salámem nebo uzenou rolkou, na kterou dáme několik plátků sýra. Opět položíme vrstvu brambor, osolíme, opepříme a okmínujeme, dáme kousky másla, cibuli, salám nebo uzené a sýr. Podle použitého množství surovin a velikosti pekáčku střídáme vrstvy tak, aby nám na konec vyšla vrstva brambor, které rovněž osolíme, opepříme a okmínujeme. Pekáč překryjeme vrchním dílem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme zakryté v horké troubě zhruba 30 minut. Mezitím si v misce rozšleháme vejce s trochou mléka a jakmile jsou brambory měkké, sejmeme vrchní díl pekáče, zalijeme obsah rozšlehanými vejci a necháme odkryté dopéci, až se na vrchní vrstvě vytvoří zlatavá kůrka. Podáváme s nakládanou okurkou, nebo sladkokyselým nakládaným syrovým zelím.
Milovníci pikantnějších pokrmů mohou kromě soli, pepře a kmínu použít i jiné druhy kořenících směsí (grilovací, gyros, staročeské a podobně)

Další recepty Další recepty od tohoto autora
Tisknout Verze pro tisk

pridej.czPřidej na servery



Přidejte příspěvek Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Francouzské brambory podle Františka:


Hodnocení receptu
hvezda    hvezdahvezda    hvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
Vaše jméno
Váš email
Předmět
Text příspěvku
Kontrolní kód
(opište z obrázku)

Kontrolní obrázek
 




reklama
Rybář - elektronický rybářský záznamík
Evidence a plánování rybářských výprav včetně úlovků a jejich fotografií. Integrovaný atlas ryb a seznam revírů. Pomůcka moderního rybáře. tecka více informací >>
FormOffice - tabulky, tiskové výstupy
Víceuživatelský databázový systém s možností tvorby vlastních tabulek a pokročilých tiskových výstupů. Lokální i síťová verze. Bezpečné databáze tecka více informací >>

Nové-upravené recepty RSS - Nové a aktualizované recepty
Zapečené a pečené pokrmy
Selská omeleta 18.10.
Zapečený těstovinový mazec 18.10.
Zapečená žemle s uherákem 18.10.
Cibulový koláč z kynutého těsta 18.10.
Balkánský pekáč 18.10.
Zapékaný chléb s nivou 18.10.
Kuře v zelí 10.11.
Krkovička v kastrůlku 10.11.
Tetiny kotlety 10.11.
Plněný pangas 10.11.

recepty Reklama

recepty Ostaní


Nejhledanější fráze na recepty:


Partneři webu Varime Recepty.cz:




Copyright © 2024. Martin Roubec. Všechna práva vyhrazena. [CH] (0.0467s norob)