houby hřibovité(suchohřiby,pravé hřiby,kováře,klouzky)
ale můžeme přidat i podzimní čírůvky a v horké vodě spařené václavky.
hodně velká cibule
podravka(masox)
čerstvě mletý pepř a flíčky nebo široké nudle
olej
sůl do těstovin.
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Nakrájené houby hodně zprudka osmahneme na rozpáleném oleji a přidáme nadrobno pokrájenou cibuli,kterou rovněž
zprudka osmahneme.
Potom přemístíme kastrol nebo pánev na nejmenší hořáček,
který co nejvíce zmírníme.Houby s cibulkou osolíme Podravkou(masoxem),opepříme a pod pokličkou takto dusíme
nebo spíše zvolna táhneme asi čtyřicet minut.
Mezitím uvaříme v osolené vodě těstoviny,vmícháme poduše
né houby.Podáváme posypané zelenou petrželkou.