2 stroužky česneku
2 žloutky
3 lžíce citronové šťávy
cukr
sůl
pepř
250 ml olivového oleje
500 g rybího filé
4 plátky toastového chleba
75 g hladké mouky
1 vejce
3 lžíce slunečnicového oleje
plátky citronu na ozdobení
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Na česnekovou majonézu oloupeme česnek a prolisujeme ho. Smícháme žloutky, 1 lžíci citronové šťávy, cukr, sůl a pepř. Elektickými metličkami všleháme po lžičkách olivový olej a nakonec vmícháme česnek. Rybí filé opláchneme a osušíme. Naporcujeme a pokapeme citronovou šťávou. Z toastového chleba odřízneme kůrku a nastrouháme nebo rozdrobíme. Do mouky přidáme 1/2 lžičky soli a pepř. Rozšleháme vejce. Ryby postupně obalujeme v mouce, vejce a strouhance z toastového chleba. Slunečnicový olej rozehřejeme a filé na něm po obou stranách smažíme asi 4 minuty. Na míse upravíme smaženou rybu s česnekovou majonézou, zeleninovým salátem a ozdobíme citronem.