1 kg dyňové dužiny
3/4 lžičky mleté skořice
1/2 lžičky mletého zázvoru
1/4 lžičky mletého hřebíčku
špetku mletého muškátového oříšku
6 lžic citronové šťávy, místo citronové šťávy lze použít 1 lžíce kyseliny citronové
1kg želírovacího cukru
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Jemně nastrouhanou dužinu dáme do hrnce, přilijeme trochu vody a 10 minut dusíme.
Potom přidáme koření, citronovou šťávu a želírovací cukr a za stálého míchání přivedeme do varu.
Asi 5 minut povaříme, vlijeme do sklenic, uzavřeme a sterilizujeme 20 minut na 80°.
Z této dávky dostaneme 2 kg marmelády.
místo všeho koření lze použít k ochucení nápoj v prášku "TANG" na př. broskvový, pomerančový apod,
případně tresť s příchutí meruňkovou nebo ananasovou. Fantazii se meze nekladou.