1,5 kg dužiny z mladé dyně
3 lžíce sádla
6 středně velkých cibulí
1 středně velká palička česneku
1 lžička mletého zázvoru
1 lžička pálivé papriky
několik lžic sojové omáčky
2 malé konzervy rajského protlaku
sůl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Dyni oloupeme a odstranime měkkou dužinu a jadřinec. Zbylou dužinu nakrájíme na malé kostičky. Na sádle osmažíme drobně nakrájenou cibuli a přidáme dýni, koření, na plátky nakrájený oloupaný česnek, sojovou omáčku, osolíme a vaříme asi 30 minut. Nakonec přidáme rajčatový protlak a ještě povaříme. Horkou směs naplníme do nahřátých skleniček, ihned uzavřeme víčky, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Chutná výborně k masům s dušenou rýží, na topínky, k rybímu filé apod.