Drůbeží prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Zeleninu a houby očistíme. Brokolici rozebereme na drobné růžičky, cibuli nakrájíme nadrobno a houby na kousky. Rýži důkladně přebereme a několikrát propláchneme teplou vodou. Zalijeme osolenou vodou uvaříme. Brokolici povaříme v˙malém množství osolené vody asi 8 minut. Měkkou scedíme, necháme okapat a omastíme oříškem másla. V kastrolu rozehřejeme olej. Zprudka opečeme kuřecí maso. Vyjmeme je a do vypečeného tuku vložíme cibuli s˙houbami. Když se osmaží, vrátíme maso, osolíme, okořeníme pepřem. Povrch poprášíme moukou, za chvíli zalijeme vývarem a smetanou. Přibližně 5 minut povaříme. Nakonec vmícháme hrst nadrobno pokrájené petrželky a chuť doladíme špetkou muškátového oříšku a citrónovou šťávou. Rýži s masovým ragú upravíme na talíře. Přidáme růžičky brokolice a nakonec ozdobíme špetkou mleté papriky.