| Snadné hubnutí | FormOffice | Omalovánky | EET Účtenky | Pletení | Recepty doma | DWN.cz | Domácí účto | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA | Rybář | Počítej Kalorie | Zbrojní průkaz | Email šablony | Hromadné emaily |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Drůbeží ragú na houbách


Doba přípravy:00:40
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:23.4.2015

Ingredience:

60 dkg kuřecích prs
75 dkg brokolice
2 cibule
20 dkg hub
například hlívy
20 dkg rýže
nejlépe dlouhozrnné
2 lžíce oleje
1 lžíci másla
1 lžíci hladké mouky
1 dl drůbežího vývaru
2 dl smetany
1 lžíci citrónové šťávy
1 svazek zelené petrželky
sůl
cayenský pepř
strouhaný muškátový oříšek
mletou papriku.

Popis:

Drůbeží prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Zeleninu a houby očistíme. Brokolici rozebereme na drobné růžičky, cibuli nakrájíme nadrobno a houby na kousky. Rýži důkladně přebereme a několikrát propláchneme teplou vodou. Zalijeme osolenou vodou uvaříme. Brokolici povaříme v˙malém množství osolené vody asi 8 minut. Měkkou scedíme, necháme okapat a omastíme oříškem másla. V kastrolu rozehřejeme olej. Zprudka opečeme kuřecí maso. Vyjmeme je a do vypečeného tuku vložíme cibuli s˙houbami. Když se osmaží, vrátíme maso, osolíme, okořeníme pepřem. Povrch poprášíme moukou, za chvíli zalijeme vývarem a smetanou. Přibližně 5 minut povaříme. Nakonec vmícháme hrst nadrobno pokrájené petrželky a chuť doladíme špetkou muškátového oříšku a citrónovou šťávou. Rýži s masovým ragú upravíme na talíře. Přidáme růžičky brokolice a nakonec ozdobíme špetkou mleté papriky.


Jít na recept Drůbeží ragú na houbách >>