vepřové sádlo
cibule
čisté a předvařené hovězí dršťky
červená a bílá paprika
pálivá paprika
rajčata mletá parika sladká
kmín
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Do kastrolu dáme 1/2 dílu škvařeného vepřového sádla, jeden díl cibule na hrubo nakrájené a zesklovatíme. Přidáme předvařené drštky a dusíme až jsou dršťky téměř měkké. Přidáme nakrájené papriky a rajčata a dusíme odkryté. Cca 10 minut před ukončením přidáme mletou sladkou a pálivou papriku podle chuti, kmín a sůl. Můžeme zahustit strouhaným tvrdým chlebem nebo jíškou. Pro vylepšení a zvýraznění chutě, přidáme na plátky nakrájenou a osmaženou domácí klobásku.
Dokud jsem se sám nepřesvědčil, nevěřil jsem, že je tato dobrota výborná i k červenému vínu.