|
Recept na Cikánská omáčka s houbami
|
|
|
| |
Postup přípravy:Houby, kyselé okurky a jazyk nakrájíme na velmi jemné nudličky a na rozehřátém másle osmažíme (orestujeme). Potom směs zalijeme připravenou rajčatovou omáčkou a ještě asi 8 minut povaříme. Podáváme ji k vařenému hovězímu masu, k dušeným karbanátkům, k těstovinám, houskovým knedlíkům apod.
Rajčatová omáčka: V kastrole rozehřejeme 30 g másla, k němu přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, dozlatova osmažíme, pak přidáme koření, sůl, rozkrájená rajčata, podlijeme trochou vývaru doměkka je udusíme a sítem protřeme. Z másla a mouky připravíme zlatožlutou jíšku, postupně ji podléváme zbylým studeným vývarem a za stálého míchání 20 minut povaříme. Do takto připravené základní omáčky přidáme podušená prolisovaná rajčata osladíme, osolíme, podle chuti okyselíme citonovou šťávou a ještě krátce povaříme.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Cikánská omáčka s houbami, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/cikanska-omacka-s-houbami">Recept: Cikánská omáčka s houbami</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Cikánská omáčka s houbami:
|