|
Recept na Drážďanská Vánoční štola
|
|
|
| |
Postup přípravy:Do misky dáme droždí, posypeme lžičkou v. c. , mícháme až se rozpustí, přidáme trochu mouky a vlaž. mléka. Kvásek necháme vykynout. Do mísy dáme mouku, cukr, sůl, kůru, muškát, promícháme a přidáme kvásek. Postupně zbylým mlékem promícháme v těsto a teprve pak přidáme změklé máslo. Vypracujeme středně tuhé těsto (o něco řidší než na vánočku). Do těsta přidáme rozinky, krájené mandle a kandované ovoce a ještě propracujeme. Necháme asi 2 hodiny kynout, opět promícháme a necháme asi 30 – 50 minut kynout. Pak těsto vyklopíme na tukem potřený plech a utvoříme tvar podobný šišce chleba, na jedné straně vytvoříme rukou žlábek, typický pro tvar štoly (těsto můžeme píchnout). Necháme opět krátce kynout a pak ji pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 50 – 60 minut. Upečenou ještě horkou štolu ihned potřeme rozpuštěným máslem a bohatě posypeme moučkovým a vanilkovým cukrem.
Velmi dobře chutná, když se štola nechá několik dnů odležet (asi 3 dny před svátky upéct)
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Drážďanská Vánoční štola, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/drazdanska-vanocni-stola">Recept: Drážďanská Vánoční štola</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Drážďanská Vánoční štola:
|