| Rybář | Formuláře ZDARMA | Pletení | Snadné hubnutí | Domácí účto | Formuláře na PC | Email šablony | Omalovánky | Recepty doma | Hromadné emaily | EET Účtenky | Počítej Kalorie | Zbrojní průkaz | DWN.cz | FormOffice |
|
| ||||||||
Drážďanská Vánoční štola | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 550 gr polohr. mouky | ||||||||
Popis: Do misky dáme droždí, posypeme lžičkou v. c. , mícháme až se rozpustí, přidáme trochu mouky a vlaž. mléka. Kvásek necháme vykynout. Do mísy dáme mouku, cukr, sůl, kůru, muškát, promícháme a přidáme kvásek. Postupně zbylým mlékem promícháme v těsto a teprve pak přidáme změklé máslo. Vypracujeme středně tuhé těsto (o něco řidší než na vánočku). Do těsta přidáme rozinky, krájené mandle a kandované ovoce a ještě propracujeme. Necháme asi 2 hodiny kynout, opět promícháme a necháme asi 30 – 50 minut kynout. Pak těsto vyklopíme na tukem potřený plech a utvoříme tvar podobný šišce chleba, na jedné straně vytvoříme rukou žlábek, typický pro tvar štoly (těsto můžeme píchnout). Necháme opět krátce kynout a pak ji pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 50 – 60 minut. Upečenou ještě horkou štolu ihned potřeme rozpuštěným máslem a bohatě posypeme moučkovým a vanilkovým cukrem. |