čtvrt kg tvrdého tvarohu
sůl
kmín
sladká paprika
100g až 150g másla
1 vejce
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
1/4 kg tvrdého tvarohu nakrájíme na tenké plátky nebo nastrouháme na širší nudličky do připravené mísy, osolíme pak přidáme kmín a papriku dle vlastní chuti. Mísu zakryjeme a tvaroh necháme několik dní ustarat. Doba ustarání je různá v závislosti na teplotě prostředí a jakosti tvarohu. Stav správného ustarání nám prozradí výrazná vůně. Denně však kontrolujeme a promícháme, aby tvaroh nenapadla plíseň. Po ustarání rozpustíme na vyšší pánvi 100g až 150 g másla a přidáme uleželý tvaroh, který se za stálého míchání rozpustí. Do této hmoty zamícháme jedno celé syrové vejce a necháme přejít mírným varem. Vařený sýr nalijeme na hluboký talíř nebo nějaké malé formy a necháme vychladnout. Po vyjmutí z formy nakrájíme a podáváme.