| Formuláře ZDARMA | Omalovánky | EET Účtenky | Snadné hubnutí | DWN.cz | Email šablony | Recepty doma | FormOffice | Počítej Kalorie | Domácí účto | Pletení | Zbrojní průkaz | Rybář | Formuláře na PC | Hromadné emaily |
|
| ||||||||
Domácí sýr z tvarohu | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: čtvrt kg tvrdého tvarohu | ||||||||
Popis: 1/4 kg tvrdého tvarohu nakrájíme na tenké plátky nebo nastrouháme na širší nudličky do připravené mísy, osolíme pak přidáme kmín a papriku dle vlastní chuti. Mísu zakryjeme a tvaroh necháme několik dní ustarat. Doba ustarání je různá v závislosti na teplotě prostředí a jakosti tvarohu. Stav správného ustarání nám prozradí výrazná vůně. Denně však kontrolujeme a promícháme, aby tvaroh nenapadla plíseň. Po ustarání rozpustíme na vyšší pánvi 100g až 150 g másla a přidáme uleželý tvaroh, který se za stálého míchání rozpustí. Do této hmoty zamícháme jedno celé syrové vejce a necháme přejít mírným varem. Vařený sýr nalijeme na hluboký talíř nebo nějaké malé formy a necháme vychladnout. Po vyjmutí z formy nakrájíme a podáváme. |