|
Recept na Domácí sulc
|
|
|
| |
Postup přípravy:Koleno očistíme od štětin (můžeme i opálit nad plamenem plynu či svíčky), na 2-3 místech prořízneme až na kost, dáme do papiňáku, přidáme sůl, pepř, nové koření a bobkové listy, zalijeme vodou (2 litry - koleno je zalito) a vaříme hodinu a čtvrt až hodinu a půl (maximálně) do měkka.
Vyndáme z hrnce, odřízneme kůži, maso (libové i tučnější) nakrájíme na drobnější kostky (nejvýše 2x2 cm), dáme do pekáče, zalijeme 1,5-1,75 l přecezeného vývaru, přidáme lisovaný česnek a na masovém strojku semletou kůži z kolena. Promícháme vařečkou, dle chuti dokořeníme (dáváme si pozor - pokud se budeme držet výše uvedených proporcí, měla by ta masa být kořeněná přesně), necháme vychladnout v místnosti (občas mícháme) a potom dáme tuhnout do ledničky.
Pokud by se nám zdál sulc druhý den méně zatuhlý, musíme při jeho dalším děláni vařit s kolenem 1 vepřovou nožičku nebo kus kůže zhruba 10x15 cm, aby byl sulc dostatečně pevný (kůže může být i z bůčku), raději dáme nožičku nebo kůži už napoprvé. Usazené sádlo na povrchu sejmeme a většinou nepoužíváme.
Doporučená příloha:
drcený pepř, krájená cibule, sůl, ocet, čerstvý chléb či pečivo - vše podle chuti. A pivko.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Domácí sulc, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/domaci-sulc">Recept: Domácí sulc</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Domácí sulc:
|