První způsob:
1/2kg červeného a černého rybízu
1lvody
1 sklenka sladkého červeného vína
cukr
šťáva z 1 citronu
3 skleničky sodovky
Druhý způsob:
2 pomeranče
200g cukru
1l lehkého
bílého vína
1/2l sodovky
šťáva z citronu
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
První způsob:
Rybíz opláchneme, rozdrtíme a rychle zalijeme převařenou vlažnou vodou. Dobře promícháme, aby se co nejvíce šťávy dostalo do vody. Přecedíme, dochutíme cukrem i citronovou šťávou a zchladíme. Dolijeme vychlazené víno a sodovku. Podáváme se ledem a plátky ovoce.
Druhý způsob:
Oloupané pomeranče nakrájíme na plátky, posypeme cukrem a na několik hodin dáme do lednice.Do džbánu vložíme 2 hrsti kostek ledu, vychlazené víno, sodovku a pomeranče. Promícháme a dochutíme citronovou šťávou. Lze přidat kousky ananasu aj.