1 kg polohrubé mouky
2 vejce
1 čajová lžička soli
1 kostka droždí 42 g
25 dkg másla
1/2 l mléka
20 dkg cukru
ovoce nebo nadívku
(mák, tvaroh atd řádně upravené dle chutí)
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Do misy nasypeme mouku, přidáme droždí rozmíchané v trošce mléka, přidáme zbytek mléka, rozpuštěné mléko, cukr a vše důckladně promícháme. Pak necháme těsto vykynout. Po vykynutí rozdělíme na části dle velikosti plechů. Navalíme bochánky dle velikosti koláčů.
Po mírném vykynutí je rozprostřeme a naplníme nadívkou a ukládáme na vymaštěné plechy. Na povrch kooláčů dáváme ovoce nebo drobinku.Pečeme v troubě při teplotě 200 °C do zlatova.