4 kg zralých až přezrálých rajčat,
16 hřebíčků,
16 nových koření,
16 celých pepřů,
1/2 kg cibule,
1/2 kg jablek,
1/2 kg očistěné papriky,
po l mocca lžičce sušené rozdrcené bazalky a saturejky,
6 dkg soli,
3dcl octu,
1 dcl oleje
25 dkg cukru,
trochu zázvoru,
2 lžičky sladké papriky ,
1 lžička mleté skořice
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
V hrnci povaříme doměka rozkrájená rajčata, hřebíček, nové koření a celý pepř. Potom rozmixujeme a propasírujeme. V jiném hrnci rozvaříme nakrájená jablka, cibuli, papriku
a rozmixujeme, přidáme k rajčatům společně se zbývajícími surovinami a vaříme po zhoustnutí.
Naplníme do menších skleniček (od přesnidávky )a sterilujeme 20-25 min 90°C.